Energia csökkentés részletekben, őszi levélsorozat utolsó része

Bevezetőként egy hír.

Megszavazták az újabb, 11%-s rezsi csökkentést.
Az Ön vállalkozásának számlája is csökkenni fog?

Egy nagyon fontos megjegyzés.

Ahhoz, hogy a rezsiköltséget érdemben csökkentsük, nem kell mindig valami eget verő egyszeri nagy kiadásokban gondolkodni.

Néhány példa amely szállásadóknál valósult meg.

Megrendelőnk nem tudta a teljes épület szigetelését, és a nyílászárók cseréjét egyszerre megfinanszírozni. Ezért együtt a következőt találtuk ki.

Készítettünk egy hőtérképet az épületről. Ez alapján készítettünk egy tervet. Ebben két részre bontottuk a munkát. Első lépésben a födémet szigeteltük le, valamint az épület egyik oldalán cseréltük ki a nyílászárókat. A második részt pedig a következő év tavaszán, vagy őszén fogjuk megcsinálni, az anyagiak függvényében.

Az, hogy mi kerüljön az első részbe azt a hőtérkép alapján állapítottuk meg. A cél az volt, hogy a terv alapján úgy tudjuk felosztani a munkát, hogy ne kerüljön irdatlan sokba egy-egy szakasz, és legyen hozadéka is, vagyis megtakarítás. 

Másik példa. Kis befektetéssel, egy meglepőn jó mértékű megtakarítást ért el egyik megrendelőnk.

A helyszín egy 18 szobás kis panzió. Itt a terv az volt, hogy minden radiátorra felszerelünk egy rádiós, vezérelhető elzáró szelepet. Minimális villanyszerelési munkára volt csak szükség, mert ezek a szelepek elemesek voltak, ezért nem kellett vezetékezni. A felszerelt szelepek is meglepően olcsók voltak. Cél az volt, hogy a szobák mindig optimálisan legyenek fűtve. Ha nincs vendég ne fűtsük feleslegesen a szobákat, viszont ne is hűljenek nagyon ki.

Ha pl. besüt a nap akkor automatikusan csökkenjen a fűtés az adott szobában. Vagy ha kinn melegebb van akkor ehhez állítódjon a szoba fűtése. 

Eddig az volt a szokás, hogy mindig a vendég kiköltözésekor a takarító lecsavarta a radiátort, új vendég érkezte előtt pedig fel. Persze volt olyan, hogy ez elfelejtődött nem is egyszer. Ezzel a módszerrel olyan is volt, hogy annyira kihűlt néhány szoba, hogy 1 teljes nappal a vendég érkezte előtt már fel kellett fűteni. 

A fenti két példából jól látható, hogy kisebb befektetéssel is lehet költséget csökkenteni. Megtérülőt! A rezsi csökkentés nem mindig jár együtt horribilis kiadásokkal. Lépésenként is lehet rezsit csökkenteni. Már ezen télen is elérhet megtakarítást.

És hogy a hibákat elkerülhetők legyenek, ezért csináljuk a „Karosszékes konzultációkat”.

Jöjjön el erre, (azért karosszékes, mert Ön otthonról, számítógépén keresztül, kényelmesen karosszékében ülve beszélget velünk) és beszéljük meg mit lehet még a tél előtt tenni azért, hogy kisebb legyen az energia számlája, és legyen egy terve a jövőre nézve.

Jelentkezzen, hasznos, ingyenes, és kötelezettség mentes.

Vezetéknév:
Keresztnév:*
E-mail cím:*
Település:
Telefonszám:
A következők érdekelnek
Külső szigetelés:
Belsőszigetelés:
Ajtók-ablakok:
Fűtésfelújítás:
Napkollektor:
Napelem:
Szélenergia:
Hőszivattyú:
Épületvezérlés, automatizálás:


Megerősítést követően 2 napon küldjük a bejelentkezéshez szükséges információkat.