Irányítsd a házad!

Miért jó egy épület irányítása?

Nem azért mert Nyugat-Európában elterjedt (egyébként nem véletlenül).

Ha ön már találkozott az alábbiakkal:

 • Nyitva hagyott ajtók, ablakok melyeken keresztül az utcát fűti, vagy hűti. Pocsékolás!
 • Csőtörés, nyitva hagyott csap eláztatta az épületet. Hatalmas kár!
 • Égve hagyott villanyok, bekapcsolva felejtett berendezések. Kidobott pénz!
 • Betört ablakon, ajtón beázott szoba. Nagy veszteség!
 • Klíma miatt benedvesedett falak. Nagyon sok kiadás!

Ezeket, és még sok minden mást is elhárít a rendszer.

Mit tud még?

 • Összeköthető a riasztó rendszerrel, ezáltal jelentősen kibővül annak lehetősége. Megnöveli a riasztó rendszer által nyújtott biztonságot.
 • Ellenőrizhető, hogy milyen berendezés , mikor, és hogyan  működött.
 • Távolról, munkahelyéről okos telefonja, vagy Pad-je segítségével ellenőrizni tudja az épületet. Ha szükséges bármit le tud állítani, vagy be tud indítani. Ja, és nagyon egyszerű a kezelése. Ehhez nem kell pilóta vizsga.
 • Sokrétű TV, internet, Hifi, konferencia szolgáltatások kezelése.
 • A kaputelefon, külső kamerák képei mind rátehetők az okos telefonjára, vagy iPad-jére, vagy bármilyen más tabletre.
 • Világítás rendszereket lehet könnyedén kialakítani. (Nézze meg a történetek között)
 • És végül szerintünk tulajdonképpen az egyik legfontosabb, az a nyugalom amit egy ilyen rendszer ad a tulajdonosnak. A biztonság.

Kinek ajánljuk?

Magyarországi viszonyok között inkább a nagyobb alapterületű épületek tulajdonosainak.

Minőségi épületeknél, passzív házaknál elhagyhatatlan.

Hőszivattyús, vagy felület fűtéssel, hűtéssel rendelkező épületeknél (padló, fal, mennyezet fűtés, hűtés) megint elhagyhatatlan. Mérföldekkel több a lehetősége egy ilyen automatikának, mint a berendezés saját vezérlésének. Komoly költségcsökkentési lehetőségei vannak egy ilyen vezérléssel.felszerelt épületnek.

Annak aki biztonságra vágyik. (riasztó rendszerrel összekötve jelentősen bővíti annak lehetőségeit)

Nagy előnye a rendszernek, hogy nem kell egyszerre mindent megvásárolni, beépíteni. Mindig csak a szükségleteknek megfelelően kell továbblépni. A rendszer elemei egymásra épülnek, és ezért az eddigi kiépítést kevés költséggel lehet bővíteni. Ebben az esetben nincs olyan, hogy a nagyobb kiépítettséghez a kisebb rendszert ki kell dobni.

Egy fontos megjegyzés.

Nekünk megvan a tapasztalatunk ahhoz, hogy segítsünk Önnek a rendszere kialakításában. Abban hogy elkerülje a tipikus hibákat, a felesleges kiadásokat. Találja meg örömét épületében.
Nagyon szívesen segítünk, kérje ingyenes telefon hívásunkat.

Vezetéknév:*
Keresztnév:*
E-mail cím:*
Telefon:
Telepules:*
Éves fűtésköltség:
Gázkazánom van:
Hőszivattyúm van:
Egyéb:Automatizálási történetek. (a nevek természetesen nem az igaziak)

Egyik háznál a kertkapu is rá van kötve az épületautomatikára. Ennél a háznál sokszor pakolnak le csomagot a partner cégek. Van úgy, hogy napjában kétszer is. Ilyenkor telefonál a csomagot hozó (partnercég) „Hoztuk a csomagot”. Szabó úr mobilján belép az épület rendszerébe, nyitja a kertkaput. Bepakolnak a garázs előterébe a kamera alá. Szabó úrnak telefonálnak, hogy készen vannak. Szabó úr a mobilján megnézi a kamerán keresztül, hogy megvannak-e a csomagok. Majd nyitja a kertkaput, csomagos elmegy. Nem kell naponta kétszer hazamenni.

Másik partnerünk, Kovácsék, értékes nyaralójában is van egy ilyen rendszer. Az épület figyelésén kívül pl. a borának a forrását ellenőrzi vele. Vele történt az, hogy a szomszédban dolgoztak, de náluk tört el a vízvezeték cső. Azonnal kapott riasztást a rendszertől, és tudod intézkedni. Nem ázott napokig az épület.

Egy vidám történet. Tóthék elutaztak pár napra. Az automatikát beállították, hogy kapcsolgassa a villanyt, néha kapcsolja be a hifit mintha otthon lennének. Valamiért átment egyszer a szomszéd, és csöngetett. Természetesen nem nyitott ajtót senki. Szomszéd elballagott, lehet, hogy nem hallják a csengőt. Ez megismétlődött másnap, harmadnap is. Végül a szomszéd annyira megmérgesedett Tóthékra azon, hogy nem nyitnak ajtót, még a köszönésüket sem a fogadta amikor visszajöttek. Nehezen tudták elmagyarázni neki, hogy nem voltak otthon.

Egy másik történet csülök főzéshez kapcsolódik. Vendégeket vártak Nemesék. Az új borukat szerették volna megkóstolni. Nemesné, Ágika híres volt a „csülök pékné módra” készítéséről, ez lett volna a vacsi a bor mellé. Annak rendje módja szerint bekerült az étel a sütőbe. Közben Ágikát riasztotta lányuk, hogy menjen át hozzájuk, vigyázni az unokára. Ágika elfelejtette a sütőt. Az étel leégett. A fűstjelző riasztotta a Nemes urat, hogy tűz van a konyhában. Ő meg iPad-jéről áramtalanította a konyhát nem is történt nagyobb baj.